A118C Dashcam Update

I’ve only had two problems with this dashcam so far:

  • Sometimes it just doesn’t record. It seems to happen when I start the engine after the dashcam has gone beep. If I start the engine as soon as the gauges have done their thing and gone back to zero, it seems to work fine. I’m guessing it can handle a startup power glitch while the capacitor is charging, but not once it’s booted up.
  • A couple of times, it’s said ‘Card Error’ and refused to record. When that happened, I just turned the ignition off, let it power down, and turned it back on. Then it recorded. This may be due to my accidentally pulling the USB cable from my laptop without thinking a few days ago, which could have corrupted the flash filesystem, as it exports the flash as a raw filesystem. In future, I think I’ll reformat the card every time I access it via USB, just in case.

Also have a temporary rear install, with a second camera. I’ll update on that later.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.